STARTSIDA   NYHETSBREV   IDÉBANKEN   FÖRELÄSNINGAR   WEBSHOP   LÄNKAR   OM OSS   ANNONSERA   


Aktuella Goda Nyheter

Välgörenhet som skolprojekt

Tre gymnasietjejer har valt ett annorlunda slutprojekt, som de känner starkt för. De arrangerar en välgörenhetskonsert i Stora Hammars kyrka. Arbetet har pågått under hela sista skolåret, och nu är det finaldags. Tre körer ställer upp ideellt. Sponsorer hjälper till med mat, dekorationer, fruktkorgar, ljusarrangemang och transporter.
Alla intäkter går till SOS barnbyar, närmare bestämt till Astrid Lindgrens barnby i Centralafrikanska republiken.

Källa: Trelleborgs Allehanda. Läs mer.
Kategori: Arbetssätt, Delaktighet, Internationellt, Kultur, Samverkan


Märstaklass på skolresa till Malaysia

Sedan mitten av åttonde klass har man samlats kring det stora projektet, Malaysia. Klassen har arbetat med Malaysia som ett övergripande tema i flera ämnen. Den samlande rubriken har varit hållbar utveckling i Sverige och internationellt.
Nu flyger klass 9MR på Ekillaskolan i Märsta till Malaysia.
Halva kostnaden,154 000 kr, täcks av ett stipendium från Internationella programkontoret, som verkar under utbildningsdepartementet. Lika mycket har klassen arbetat ihop. Och projekttiden har inneburit många positiva effekter...

Källa: unt.se. Läs mer.
Kategori: Internationellt, Samverkan


Ministern vill fördubbla antalet skolsköterskor och kuratorer

År 2010 kommer en ny skollag. I den vill utbildningsminister Jan Björklund ha med skärpta krav på en utbyggd skolhälsovård. Samma krav skall då även omfatta friskolorna.

Källa: SvD. Läs mer.
Kategori: Friskvård


Årets kock i skolköket för en dag

Kökspersonalen på Skanörs skola hade lagat till fem av rätterna från tävlingen Årets Kock 2007. Eleverna röstade sedan fram sin favorit, kycklinglårfilé med pasta och morötter. För sitt deltagande fick Skanörs skola, och fyra andra skolor i Sverige, besök av en riktig mästerkock. Det blev succé!

Källa: Skånskan.se. Läs mer.
Kategori: Maten och matsalen


Elever gjorde rockmusical mot mobbning

På en skola i Ronneby har eleverna i år fem och sex arbetat med ett gemensamt teaterprojekt med mycket sång och dans. Musicalen Rock´n rollers club handlar om en skolklass som har problem med mobbning och utanförskap. Och allt tycks få ett lyckligt slut.
Nu har man genomfört två bejublade föreställningar på Gamla teatern.

Källa: Sydöstran. Läs mer.
Kategori: Kultur, Arbetssätt, Psykisk miljö
[Sida 2]